piątek, 5 listopada 2021

Bruschetta z pastą czosnkową

Poprzednio pastę wykorzystaliśmy na krakersach, teraz na bruscheccie. Jak wam zostanie,zróbcie z nią koniecznie kanapki. Pychota!



Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 1 opakowanie fety
  • majonez
  • sól
  • 2-3 ząbki czosnku
Dodatkowo:
  • bruschetta
  • rzodkiewka
Technika wykonania:
Twaróg rozkruszyć w rękach , włożyć do miski, dodać fetę, trochę majonezu , doprawić solą (jeśli jest potrzeba , bo feta jest słona), dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko zblendować na gładką masę. Majonezem ustalić konsystencję pasty.

Pastę włożyć do worka cukierniczego,wyciskać dekoracyjnie na bruschettę. Udekorować rzodkiewką.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz