Kruche ciasteczka z kremem kawowych :)
Składniki:
Ciasto:
- 300 g mąki
- 200 g masła
- 200 g orzechów włoskich mielonych
- 50 kg cukru pudru
Polewa z żółtek:
- 2 żółtka
- 70 g cukru pudru
Krem kawowy:
- 70 g cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 100 g masła
- 2 łyżki naparu z kawy parzonej
Dodatkowo:
- wiórki kokosowe
Sposób wykonania:
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Rozwałkować, wykrawać krążki. Ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem.
Wykonać polewę z żółtek: żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Nakładać łyżeczką lub szprycą polewę na każde kółko.
Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
Krem: Utrzeć masło na puch, połączyć z pozostałymi składnikami kremu.
Ciasteczka przekładać masą, boki obtaczać w wiórkach kokosowych.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz