poniedziałek, 8 listopada 2021

Krakersy z pastą czosnkową

 Imprezowe krakersy wykonane przez klasę 4HK.




Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 1 opakowanie fety
  • majonez
  • sól
  • 2-3 ząbki czosnku
Dodatkowo:
  • krakersy
  • ogórek
  • pomidorki koktajlowe
  • szczypiorek
Technika wykonania:
Twaróg rozkruszyć w rękach , włożyć do miski, dodać fetę, trochę majonezu , doprawić solą (jeśli jest potrzeba , bo feta jest słona), dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko zblendować na gładką masę. Majonezem ustalić konsystencję pasty.

Pastę włożyć do worka cukierniczego,wyciskać dekoracyjnie na krakersy. Udekorować ogórkiem, pomidorkami i posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz