W Jesienne dni szukamy czegoś na rozgrzanie. Tę zupę przygotujesz w 15 minut mając gotowe puree z dyni. W krótkim czasie delektuj się pyszną, aromatyczną zupą krem :)
Składniki:
- 0,5 kg puree z dyni (zblendowana ugotowana lub upieczona dynia)
- 300 ml bulionu
- 200 ml mleczka kokosowego
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- imbir
- gałka muszkatołowa
- cynamon
- sól
- chili
- 2 łyżki oleju
Wykonanie:
Cebulę obrać, posiekać podsmażyć na oleju. Po chwili dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażyć razem. Wlać bulion i puree z dyni, zagotować. Dodać mleczko kokosowe i doprawić. Wszystko razem zblendować.
Podawać z grzankami.
Smacznego!
Roasted Pumpkin Soup
Glossary:
pumpkin pure - pure z dyni
coconut milk - mleko kokosowe
garlic - czosenk
nutmeg - gałka muszatołowa
onion - cebula
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz