Składniki:
- 1-1,2 kg łopatki wieprzowej
- puszka czerwonej fasoli
- 1 czerwona papryka
- 2 cebule
- duży pikantny keczup (500ml)
- łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- łyżeczka przyprawy do potraw kuchni meksykańskiej
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Technika wykonania:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, obsmażyć. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso, cebulę, paprykę i fasolę wraz z zalewą dodać keczup i przyprawy , wszystko wymieszać. Piec w piekarniku w 180-200 stopni przez 1,5- 2 godz, aż mięso będzie miękkie. Podawać z kaszą lub ryżem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz