środa, 18 marca 2020

Kotlety z mięsa z rosołu

Czasem nie mamy pomysłu co tu zrobić z mięsem z rosołu. Pierogi mamy, krokietów się przejedliśmy, to jest świetny sposób na wykorzystanie tego mięsa :)



Składniki:
  • 400 g mięsa z rosołu
  • 1 jajo
  • 1 cebula
  • pieprz, sól
  • 1 płaska łyżeczka papryki wędzonej słodkiej
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
Technika wykonania:
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć.  Mięso zmielić razem z cebulą. Dodać jajko i przyprawy. Masę mocno doprawić by nie była mdła. Formować kotleciki, panierować w bułce tartej. Usmażyć z obu stron.

Smacznego!

Przepis pochodzi stąd




Broth Meat Frikadelle - kotlety z mięsa z rosołu

glossary:

onion - cebula
broth - rosół
breadcrubms - bułka tarta
oil - olej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz