piątek, 10 kwietnia 2020

Babka Babuni

Świąteczna babka wielkanocna wykonana przez Julię Legierską.




Składniki:

  • 1 szkl cukru
  • 2 szkl  mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl mleka
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 jaja
Technika wykonania:
Cukier, cukier waniliowy, jaja, margarynę zmiksować na puszystą masę. Wlać mleko, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem zmiksować. Przelać do formy i piec w 180 stopniach około 40 minut.

Smacznego!



Bundt - babka

glossary:

baking powder - proszek do pieczenia
flour - mąka
eggs - jajka
sugar - cukier
margarine - margaryna




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz