poniedziałek, 18 maja 2020

Necówka- rolada z mięsa mielonego z polędwicą

Rolada w wykonaniu Karoliny Mazurek :)



Składniki:

  • 1,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • polędwica wieprzowa
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • majeranek
  • kminek
Technika wykonania:

Polędwiczkę natrzeć ziołami i czosnkiem

Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać 3-4 łyżki zimnej wody i dokładnie wyrobić masę. Blachę posmarować tłuszczem, mięso wyłożyć na blaszkę, na środku zrobić wgłębienie na polędwiczkę. Uformować roladę, wierzch posypać kminkiem i piec w 200 stopniach przez około 2 godziny.

Smacznego!



Necowka - Mincemeat Roulade with Pork Loin - rolada z mięsa mielonego 
z polędwicą wieprzową

glossary:

pork loin - polędwica wieprzowa
mincemeat - mięso mielone
garlic - czosnek
salt - sól
pepper - pieprz



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz