poniedziałek, 11 stycznia 2021

Naleśniki kukurydziane z masą krówkową

Zostało trochę Wam niewykorzystanej masy kajmakowej? To super pomysł na jej wykorzystanie :) 


Składniki na ok 6 szt:

  • 160 g mąki kukurydzianej
  • 300 ml mleka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka kakao
  • 2 jaja
Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • skyr waniliowy
  • masa krówkowa (kajmakowa)
  • szczypta cynamonu
Technika wykonania:

Składniki na ciasto zmiksować by powstało gładkie ciasto. Odstawić na 10 minut. Naleśniki usmażyć na niewielkiej ilości oleju.  Skyr zmiksować z masą kajmakową. Każdy naleśnik posmarować masą, zwinąć.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz