Super pomysł na wykorzystanie zalegającego twarogu. Placki robi się ekspresowo, a są bardzo pyszne.
W wersji "nie fit" , możesz zastąpić erytrytol zwykłym cukrem.
Składniki na 3 porcje:
- 250 g twarogu
- 1 jajko
- 50 g mąki pszennej orkiszowej
- 1 łyżka erytrytolu lub ksylitolu ( w wersji bardziej kalorycznej cukier)
- olej do smażenia
- cukier puder na wierzch
Technika wykonania:
Twaróg zmielić lub rozgnieść dobrze widelcem. Dodać mąkę, jajo i erytrytol. Wymieszać wszystko razem.Uformować wałek, podzielić na 9 placuszków. Uformować okrągłe placki, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz