Pyszne, puszyste, delikatne! Obłędne w smaku ciasto i bardzo szybkie :) Polecam!
Ciasto:
- 1 szkl maślanki
- 1 szkl cukru
- 2,5 szkl mąki
- 3 jaja
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szkl oleju
- 1 cukier waniliowy
- śliwki (6szt) lub inne owoce
Kruszonka:
- 100 g masła
- 100 g mąki
- 100 g cukru
Technika wykonania:
Jaja z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę.Wlewać powoli olej i maślankę. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować. Wlać ciasto do blaszki , ułożyć owoce.
Składniki kruszonki zagnieść razem. Kruszonka posypać wierzch ciasta. Piec około 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz