Pyszne kulki z mięsa mielonego,obtoczone w orzechach. Palce lizać!
Składniki (na około 50szt):
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 3 jaja
- sól, pieprz, czosnek
- majeranek
- orzechy arachidowe solone
- 2 papryki
- 1 słoik oliwek
- olej do smażenia
Technika wykonania:
Mięso wymieszać z jajami i doprawić do smaku. W razie potrzeby dodać trochę bułki tartej do masy, Orzechy drobno posiekać.
Z mięsa formować małe kulki (wielkości orzecha włoskiego), obtaczać w orzechach. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu ( Można też upiec w piekarniku).
Paprykę pokroić na niewielkie trójkąty. Przygotować koreczki- na wykałaczkę nabijać oliwkę, paprykę i mięso.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz