czwartek, 2 grudnia 2021

Banofee

Rewelacyjne deserki, pyszne i znikają w oczach!


 Składniki

  • 3 banany
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 200 ml kremówki
  • 250 g mascarpone
  • 1 puszka masy kajmakowa
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka cukru pudru
Technika wykonania:
Banany obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić delikatnie sokiem z cytryny , by nie ściemniały.
Biszkopty pokroić w drobną kostkę. Migdały uprażyć na suchej patelni. Masę kajmakową zmiksować,by lepiej się nakładała.

Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone i 1 łyżką cukru pudru. 

Do pucharka włożyć łyżkę pokrojonych biszkoptów, 1 łyżkę bananów, 1 łyżkę kremu. Polać łyżeczką masy kajmakowej , posypać prażonymi migdałami.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz