Rewelacyjne deserki, pyszne i znikają w oczach!
Składniki
- 3 banany
- 1 opakowanie biszkoptów
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 200 ml kremówki
- 250 g mascarpone
- 1 puszka masy kajmakowa
- 1 cytryna
- 1 łyżka cukru pudru
Technika wykonania:
Banany obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić delikatnie sokiem z cytryny , by nie ściemniały.
Biszkopty pokroić w drobną kostkę. Migdały uprażyć na suchej patelni. Masę kajmakową zmiksować,by lepiej się nakładała.
Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone i 1 łyżką cukru pudru.
Do pucharka włożyć łyżkę pokrojonych biszkoptów, 1 łyżkę bananów, 1 łyżkę kremu. Polać łyżeczką masy kajmakowej , posypać prażonymi migdałami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz