wtorek, 28 stycznia 2020

Andrut z galaretką

Smakowite kolorowe andruty :)
Należy wykonać 3 warstwy z podanych składników, każda z inną galaretką.



Składniki na 1 warstwę:

  • 125g margaryny
  • 5 łyżek mleka
  • 2,5 łyżki cukru
  • galaretka
Dodatkowo:
  • 4 blaty andruta
Technika wykonania:
Margarynę roztopić w garnku, dodać mleko i cukier, zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę. Ostudzić. Przestudzoną masę wlać na jeden andrut, przykryć drugim. Zrobić drugą warstwę z drugą galaretką w innym kolorze, wlać na andrut, przykryć kolejnym. Zrobić trzecią warstwę z kolejną galaretką i przykryć andrutem. Obciążyć deską, by równo andrut przylegał. Gdy całość zastygnie pokroić w kostkę .




Wafer with jelly - andrut z galaretką

glossary:

wafer - andrut
milk - mleko
sugar - cukier
jelly - galaretka



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz