środa, 13 maja 2020

Gofry - chrupiące i lekkie

Pyszne, lekkie, delikatne gofry :) Zjedz z ulubionymi dodatkami!




Składniki:
  • 2 szkl mąki pszennej
  • 2 szkl mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1-2  łyżki drobnego cukru do wypieków
  • 80 ml oleju 
  • 2 jaja
  • szczypta soli
Technika wykonania:

W misce ubić 2 białka. W drugiej misce zmiksować mąkę,  mleko, cukier, żółtka, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz olej. Dodać delikatnie ubite białka. 

Porcję ciasta wlać do nagrzanej gofrownicy i piec na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego! 

Przepis pochodzi stąd



Waffles - gofry

glossary:

baking powder - proszek do pieczenia
flour - mąka
eggs - jajka
sugar - cukier
oil - olej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz