Potrawa wykonana przez uczennicę klasy 3HG- Natalię Jamroz
Składniki:
- 1 ciasto francuskie
- 150g piersi z kurczaka
- 1 brokuł
- 150g sera żółtego
- sól, pieprz, papryka, chili, zioła włoskie
- olej
Technika wykonania:
Brokuł zblanszować( gotować we wrzącej , osolonej wodzie 3-4 minuty), ostudzić .
Kurczaka pokroić w kostkę , doprawić, usmażyć na oleju. Ser zetrzeć na tarce .
Kurczaka pokroić w kostkę , doprawić, usmażyć na oleju. Ser zetrzeć na tarce .
Ciasto francuskie rozłożyć i ponacinać z dwóch stron jak choinkę . Na środek wyłożyć składniki (mięso, ser i brokuł ) , zaplatać paseczki zakładając raz prawy raz lewy,prawy , lewy itd
Piec w piekarniku 20-25 min w 180 stopniach.
Smacznego!
Puff pastry with chicken and broccoli
glossary:
puff pastry - ciasto francuskie
chicken - kurczak
broccoli - brokuły
hard cheese - ser żółty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz