poniedziałek, 20 kwietnia 2020

Tagiatelle z sosem pieczarkowym i indykiem

Smaczny aromatyczny makaron, dla miłośników pieczarek. :)
Potrawa wykonana przez ucznia Patryka Frytę.



Składniki:

  • 400 g tagiatelle
  • 200 g śmietany 18%
  • 20 g śmiatanka 30%
  • 300 g piersi z indyka
  • 300 g pieczarek
  • czosnek
  • sól, pieprz do smaku
Technika wykonania:
Makaron ugotować al dente. Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, podsmażyć na oleju lub maśle klarowanym tak by podpływały wodą. Dodać śmietanę 18% i śmietanę, doprawić.

Indyka pokroić w kostkę, doprawić, usmażyć. 

Na talerz wyłożyć makaron, następnie indyka i polać sosem.

Smacznego!


Tagiatelle with Turkey and Mushroom Sauce - tagiatelle z sosem pieczarkowym i indykiem

glossary:

cream - śmietana
double cream - śmietana kremówka
mushrooms - pieczarki
turkey - indyk
garlic - czosnek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz