Potrawa wykonana przez ucznia Patryka Frytę.
Składniki:
- 400 g tagiatelle
- 200 g śmietany 18%
- 20 g śmiatanka 30%
- 300 g piersi z indyka
- 300 g pieczarek
- czosnek
- sól, pieprz do smaku
Technika wykonania:
Makaron ugotować al dente. Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, podsmażyć na oleju lub maśle klarowanym tak by podpływały wodą. Dodać śmietanę 18% i śmietanę, doprawić.
Indyka pokroić w kostkę, doprawić, usmażyć.
Na talerz wyłożyć makaron, następnie indyka i polać sosem.
Smacznego!
Tagiatelle with Turkey and Mushroom Sauce - tagiatelle z sosem pieczarkowym i indykiem
glossary:
cream - śmietana
double cream - śmietana kremówka
mushrooms - pieczarki
turkey - indyk
garlic - czosnek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz