niedziela, 10 maja 2020

Snikers bez pieczenia

Ciasto wykonane prze Kewina Drapę.



Składniki:
Krem budyniowy:
  • 700 ml mleka
  • 2 op. budyniu waniliowego
  • 60 g cukru
  • 200 g masła o temperaturze pokojowej
Dodatkowo:
  • ok. 300 g herbatników
  • 460  g kajmaku (masy krówkowej)
  • 100 g masła orzechowego bez dodatku soli
Polewa:
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 20 g masła
  • 100 g orzeszków ziemnych solonych
Technika wykonania:
Krem: Budyń wymieszać w 300 ml mleka. Pozostałe mleko zagotować i do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy, ciągle mieszając. Zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą, tak aby stykała się z budyniem, odstawić do wystudzenia.

Masło utrzeć na puch i partiami dodawać wystudzony budyń. Podziel go na dwie części. Do jednej wmiksować połowę masy krówkowej, a do drugiej masło orzechowe.

Ułożyć jedną warstwę herbatników, rozsmarować krem budyniowy z  masą krówkową. Ułożyć drugą warstwę herbatników. Rozsmarować krem budyniowy z masłem orzechowym, a następnie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i rozsmarować na nich pozostałą ilość masy krówkowej. Orzechy posiekać i posypać nimi ciasto.

Polewa:Czekoladę drobno posiekać i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać polać cisto polewą. Wstawić na kilka godzin do lodówki .

Smacznego!


No Bake Cake with Peanut Butter- Snickers

glossary:

dulce de leche - kajmak
peanuts - orzeski ziemne
biscuit - herbatnik
peanut butter - masło orzechowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz