Składniki:
Krem budyniowy:
- 700 ml mleka
- 2 op. budyniu waniliowego
- 60 g cukru
- 200 g masła o temperaturze pokojowej
Dodatkowo:
- ok. 300 g herbatników
- 460 g kajmaku (masy krówkowej)
- 100 g masła orzechowego bez dodatku soli
Polewa:
- 50 g mlecznej czekolady
- 20 g masła
- 100 g orzeszków ziemnych solonych
Technika wykonania:
Krem: Budyń wymieszać w 300 ml mleka. Pozostałe mleko zagotować i do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy, ciągle mieszając. Zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą, tak aby stykała się z budyniem, odstawić do wystudzenia.
Masło utrzeć na puch i partiami dodawać wystudzony budyń. Podziel go na dwie części. Do jednej wmiksować połowę masy krówkowej, a do drugiej masło orzechowe.
Ułożyć jedną warstwę herbatników, rozsmarować krem budyniowy z masą krówkową. Ułożyć drugą warstwę herbatników. Rozsmarować krem budyniowy z masłem orzechowym, a następnie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i rozsmarować na nich pozostałą ilość masy krówkowej. Orzechy posiekać i posypać nimi ciasto.
Polewa:Czekoladę drobno posiekać i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać polać cisto polewą. Wstawić na kilka godzin do lodówki .
Smacznego!
No Bake Cake with Peanut Butter- Snickers
glossary:
dulce de leche - kajmak
peanuts - orzeski ziemne
biscuit - herbatnik
peanut butter - masło orzechowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz