Zdrowo- kolorowo!
Pyszne nadziewane papryki :)
Składniki:
- 3 papryki
- 100 g kaszy jaglanej
- 10 suszonych pomidorów z zalewy
- 450-500 g szpinaku
- 30 g fety
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, papryka wędzona
- gałka muszkatołowa
- olej
Technika wykonania:
Kaszę ugotować od wrzącej osolonej wody, odcedzić. Ostudzić.
Cebulę i czosnek posiekać drobno, zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Dodać szpinak, smażyć aż szpinak zmniejszy objętość, doprawić solą, pieprzem i gałką.
Pomidorki suszone pokroić. Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić solą , pieprzem i wędzoną papryką.
Papryki umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazdo nasienne. Papryki wypełnić farszem. Piec w nagrzanym piekarniku , w 190 stopniach przez pół godziny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz