piątek, 16 października 2020

Papryka nadziewana kaszą jaglaną,szpinakiem i suszonymi pomidorami

 Zdrowo- kolorowo!

Pyszne nadziewane papryki :)



Składniki:

  • 3 papryki
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 10 suszonych pomidorów z zalewy
  • 450-500 g szpinaku
  • 30 g fety
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka wędzona
  • gałka muszkatołowa
  • olej
Technika wykonania:

Kaszę ugotować od wrzącej osolonej wody, odcedzić. Ostudzić.

Cebulę i czosnek posiekać drobno, zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Dodać szpinak, smażyć aż szpinak zmniejszy objętość, doprawić solą, pieprzem i gałką. 

Pomidorki suszone pokroić. Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić solą , pieprzem i wędzoną papryką.

Papryki umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazdo nasienne. Papryki wypełnić farszem. Piec w nagrzanym piekarniku , w 190 stopniach przez pół godziny.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz