czwartek, 17 grudnia 2020

Fit sernik na owsianym spodzie

 Sernik dietetyczny na Świąteczny stół :)



Składniki
SPÓD
10-12 łyżek otrębów np. owsianych
4 żółtka
2 łyżki kakao
8-10 łyżek mleka

MASA
500 gramów sera białego
400 gramów jogurtu greckiego
5 łyżek ksylitolu
2 budynie śmietankowe bez cukru
4 białka

Technika wykonania:
Połącz składniki na spód i dokładnie je wymieszaj.
Wyłóż masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. delikatnie ugnieć masę.
Podpiecz spód około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
Białka ubij na sztywną pianę.
W osobnym naczyniu połącz ser, jogurt, ksylitol, budynie.(ja daję więcej ksylitolu by ser by smaczny)
Dodaj do masy serowej białka i delikatnie wymieszaj.
Masę serową wyłóż na podpieczony spód.
Piecz około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
Sernik możesz polać roztopioną gorzką czekoladą.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz