poniedziałek, 20 grudnia 2021

Białe ule ( ule z mleka w proszku)

 Pyszne ule polecają się na święta!



Składniki:

Ciasto

  • 500 g  mleka w proszku
  • 300 g cukru pudru
  • 300 g masła
  • kieliszek spirytusu

Krem:

  • 1 kostka masła
  • 1 puszka masy krówkowej
  • trochę rumu

Dodatkowo:

  • andrut
  • kleik ryżowy

Technika wykonania:

Wszystkie składniki  ciasta razem zagnieść. Ciasto schłodzić w lodówce, będzie się lepiej wyjmowało z foremki.

Krem: Masło utrzeć z puszką mleka karmelowego, dodać trochę rumu.

Z andruta powycinać np. kieliszkiem kółeczka.

Foremkę wyklejać cienko ciastem, aby lepiej się wyjmowało za każdym razem można posypać ją kleikiem ryżowym. Najmniejszym palcem zrobić w środku dziurkę, wgłębienie wypełnić kremem, a następnie przykryć kółkiem z andruta.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz