Pyszne ule polecają się na święta!
Składniki:
Ciasto
- 500 g mleka w proszku
- 300 g cukru pudru
- 300 g masła
- kieliszek spirytusu
Krem:
- 1 kostka masła
- 1 puszka masy krówkowej
- trochę rumu
Dodatkowo:
- andrut
- kleik ryżowy
Technika wykonania:
Wszystkie składniki ciasta razem zagnieść. Ciasto schłodzić w lodówce, będzie się lepiej wyjmowało z foremki.
Krem: Masło utrzeć z puszką mleka karmelowego, dodać trochę rumu.
Z andruta powycinać np. kieliszkiem kółeczka.
Foremkę wyklejać cienko ciastem, aby lepiej się wyjmowało za każdym razem można posypać ją kleikiem ryżowym. Najmniejszym palcem zrobić w środku dziurkę, wgłębienie wypełnić kremem, a następnie przykryć kółkiem z andruta.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz